Transcendental Meditasjon hjelper mot depresjon

Transcendental Meditasjon hjelper mot depresjon

Rundt 150 000 nordmenn rammes årlig av denne lidelsen, og ca. 15 prosent av befolkningen har til enhver tid depressive symptomer. Det rammer folk i alle aldre, i alle sosiale lag og i alle kulturer.

Hvis du plages av dette så fortvil ikke!

For det kan finnes håp i tunellen … Det er faktisk sannsynlig at Transcendental Meditasjon kan hjelpe deg ut av dette! Folk som mediterer føler seg mer avslappet, uthvilt og positivt oppladet. De begynner å se lysere på livet og de får overskudd til å gjøre en innsats.

Høye ambisjoner

Høye ambisjoner i kombinasjon med at man føler at man ikke strekker til kan føre til depresjon. Først føler man at man misslykkes, blir lei og frustrert — og så baller det hele på seg! Før man vet ord av det sitter man i saksen. Man er blitt deprimert og føler seg hjelpeløs og svak.

Forskning

En forskningsrapport som ble publisert i 1985 i det vitenskapelige bladet Journal of Counseling and Development (64: 212–215, 1985) verifiserer at Transcendental Meditasjon kan redusere depresjon. Pasienter som led av posttraumatisk stress og som lærte Transcendental Meditasjon viste signifikant reduksjon av depresjon etter fire måneders meditasjon i kontrast til andre som ble tilfeldig valgt til å motta psykoterapi.

Stemningshevende endorfiner

Forskning viser også at folk som mediterer over tid får økt produksjon av stemningshevende endorfiner som assosieres med oppstemthet og lykke. Man vet også at immunsystemet styrkes. Noen opplever at depresjonen forsvinner nesten som dugg for solen gjennom regelmessig utøvelse. De føler at overskudd, tiltakslyst og energi vender tilbake til livet.

Ingen garanti men håp …

Man kan selvsagt aldri garantere spesifikke effekter, men det kan være verdt et forsøk. Alt du kan “miste” er stress — og dette kan potensielt endre livet ditt i positiv retning. Folk erfarer at de blir seg mer avslappet, uthvilt og positivt oppladet med Transcendental Meditasjon. De begynner å se lysere på livet, og de får bedre humør.
Derfor anbefaler jeg Transcendental Meditasjon mot lettere depresjoner, angst, uro, trøtthet og bekymringer. Jeg har sett at det kan hjelpe!